Kruiden vers houden

Omdat mijn moestuin op 10 minuutjes fietsen is en helaas niet achter mijn huis, neem ik, als ik kruiden aan het plukken ben, meestal veel te veel mee. En ik pluk ook van alles wat, want qua planning weet ik ook nooit wanneer mijn volgende bezoekje is of wat ik überhaupt ga koken.

munt

Op dit moment groeien de peterselie, dille en met name de munt ontzettend hard. Ik was daarom op zoek naar een manier om kruiden mee naar huis te kunnen nemen en ze daar ook enigszins vers te kunnen bewaren. Je kunt ze natuurlijk drogen of fijnhakken en dan als kruidenijsblokjes invriezen, maar dat werkt niet als je elke dag een kopje verse muntthee wilt…

Ergens op internet ben ik toen de gouden tip tegengekomen: zet je kruiden in een hoog glas met een laagje water. Doe er aan de bovenkant een boterhamzakje overheen en bewaar het glas met de kruiden in de koelkast. Ze blijven gegarandeerd dagen vers en worden niet slap. Probeer het maar eens, het werkt echt supergoed!

Geef een reactie